Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x


             


  KÖVETKEZŐ MÉRKŐZÉS

Még szorosabb együttműködésre van szükség


A partneriskolák igazgatóit, képviselőit látta vendégül akadémiánk, melyen Fűzy András elnök és Gálos László szakmai igazgató számolt be az év eddigi eseményeiről.
Elsőként Gálos László foglalta össze a szezont, bár több korosztályban még tartanak a küzdelmek.
„Elöljáróban annyit mondanék, hogy idén ismét bebizonyosodott, hogy amellett, hogy becsábítani sem könnyű a gyerekeket, benntartani talán még nehezebb. Sajnos az évek alatt rengeteg gyerek hagyja abba a játékot, példaként az idei juniorcsapatot tudnám mondani, ahol öten adták le a szerelésüket, miután befejeződött a bajnokság. Ugyanakkor ezek a játékosok az NB I/B-ben is lehetőséget kaptak, így ott ez megnehezíti a dolgunkat” – kezdte a szakmai igazgató, aki részletesen is beszélt a korosztályokról.
„A legkisebbek, az általános iskola első és második osztályosai, vagyis az előkészítő csoport jó létszámmal dolgozik. Évente négy sorversenyt szervezünk számukra, a Mikulás-, a Farsang-, a Húsvét- és a Vakáció-kupát. Ezeken általában százötven-százhatvan gyerek szokott részt venni, ami komoly létszám. A kenguru csoport, azaz a harmadik-negyedik osztályos gyerekek hét győri és néhány kistérségi iskolában kosaraznak, mintegy százan vannak. Közülük válogatjuk ki a kenguru válogatottba a gyerekeket, akiknek plusz edzéseik vannak, meccseket játszanak. Akik ide bekerülnek, jó eséllyel tovább maradnak, ugyanis ez iskolán kívüli foglalkozásokat is jelent, vagyis a komfortzónából ki kell lépni, elsősorban a szülőknek. Itt létszámban rendben vagyunk” – folytatta Gálos László.
„Az U12-es gyerek korosztályt húsz játékos alkotja, ők már heti négyet edzenek, a szlovák és a magyar bajnokságban is szerepelnek, komolyabb terhelést kapnak, s náluk is bevezettük az egyéni képzést. A serdülők is nagyjából húszan vannak, velük már két edző foglalkozik, az egyéni képzés mellett atlétikai edzés is van Kószás Kriszta vezetésével. Látszik is a fejlődés a gyerekeken. A kadett tehetséges korosztály, az azóta már eltörölt tini korosztályban harmadikok, a serdülőben negyedikek lettek, a kadettben pedig erőn felül teljesítve bejutottak az országos A döntőbe. Pedig az egyik kulcsember, Milkovics Réka megsérült, szárkapocscsont-törésből most gyógyul fel. Rajta kívül Ferenczi Kata emelhető ki, mindketten a korosztályos válogatott erősségei, idén az EYOF-ra és az EB-re készülnek” – fogalmazott a szakember, aki a juniorokról és az NB I/B-s csapatról is beszélt: „A juniorokkal a nyolcadik helyen zártuk az országos döntőt, talán ha előbb tudjuk, hogy öt játékos befejezi a pályafutását, máshogy alakul minden. Ebből a csapatból Szirony Dorina és Keita Aya is tagja az U18-as válogatottnak, mely EB-re és vb-re készül, s szintén említést érdemel Rozmán Lilla, aki sérüléséből tért vissza nemrég. Az NB I/B-s csapat négy fordulóval a vége előtt második, s amennyiben ezt a helyet megtartja, jövőre átkerül a Piros csoportba” – mondta Gálos László, majd megemlítette az egyetemi csapatot, mely nagyon jól áll, ők az elsők, s könnyen elképzelhető, hogy a bajnoki döntőt mind a lányoknál, mind a fiúknál Győr rendezi, ahogyan a B33-as verseny záróeseményére is pályázunk.
„Ami a közeljövőt illeti, a jövő héten négy korosztállyal is részt veszünk az ostravai húsvéti tornán, mely mindig rangos viadal, tíz edzővel utazunk ki, s itt rakjuk össze a következő évet is” – tette hozzá Gálos László, aki elmondta, a tanév végén rögtön megrendezik az alsósoknak a napközis tábort az egyetemi kiscsarnokban, majd a Krúdy-iskola ad otthont a szakmai tábornak, mely várhatóan kreditszerző edzőtovábbképző is lesz.
„A szakembergárda létszámban még erősítésre szorul, minőségben viszont komoly elismerés számunkra, hogy kollégánk, Tullner Krisztián bekerült az U18-as válogatott szakmai stábjába, míg a fiatalabb korosztályoknál Fűzy-Antolovics Adél, Boda István és jómagam is dolgozunk” – tette hozzá végezetül Gálos László.
Fűzy András is megerősítette, hogy az edzői létszámot növelni kell, szükség van egy fizioterapeutára az utánpótlás, mert Burdi Szabolcs egyedül látja el jelenleg ezt a feladatot a felnőttcsapat mellől. Ami nagy előrelépést jelentene, az egy saját kosárlabdaközpont, melyen gőzerővel dolgozik az akadémia a várossal karöltve. Adyvárosban, a Grabo-sátor helyén épülhet meg a sportág új otthona.
„Kiemelt szerep jutna az iskoláknak, elsősorban a toborzás, a kiválasztás és a tehetséggondozás terén. Éppen ezért egy iskolamenedzsert foglalkoztatnánk, aki a mindennapi kapcsolatot tartaná az oktatási intézményekkel” – mondta Fűzy András.
Az iskolák részéről Csengeri Mária, a Móra-, Németh Zsolt, a Bercsényi-, Kaszás Lászlóné, a Fekete-, Bejcziné Mosolits Erika, a Krúdy-iskola intézményvezetője, Domanyik Szilárdné, a Kovács Margit-iskola általános iskolai intézményegység-vezetője, Marosvölgyi Anita, a Kovács Margit-iskola általános iskolai intézményegység-vezető helyettese, Piszker Tibor, a Fekete-iskola tanára, valamint a Széchenyi-egyetemtől dr. Gyömörei Tamás, a testnevelési tanszék vezetője vett részt.
Közülük Bejcziné Mosolits Erika elmondta: nagyon fontosnak tartja a szorosabb kapcsolatot az akadémiával.
„Korábban is előfordult, hogy egy-egy kosaras diákunk tanulmányi eredménye nem a legjobban alakult, de közösen átbeszélve a dolgot ezen sikerült javítani. Éppen ezért hasznos mindegyik félnek, ha ez a jövőben még hatványozottabban működik. Emellett a diákolimpiákon is jól szerepelhet iskolánk, ha képzett kosarasok járnak az iskolába, s egy-egy jó szereplés az egyetemi felvételinél érhet sokat diákjainknak” – mondta az intézményvezető.
Németh Zsolt elmondta, mint sportiskola, igyekeznek minden támogatást megadni, így edzéslehetőséget biztosítanak a kosarasoknak – elsősorban a fiúknál –, s testnevelőik közül Kószás Kriszta tartja a kosarasok atlétikai foglalkozásait, míg a GYKC edzője, Kozma Tamás szintén a Bercsényi tanára.

Következő Mérkőzés/ Mérkőzés eredmények

             U18   Junior   Bajnokság                    

       


                   U16  Kadet     Bajnokság            

  

      


                        U14      Bajnokság                      

 

A hónap játékosa

                sári

Szőke Sára  

Edzések elérhetőségeink

                                                               Edzések, elérhetőségeink

 Széchenyi Kosárlabda Akadémia SE

 

SZAKMAI ÉRTÉKELÉS

Bővebben:       SZAKMAI ÉRTÉKELÉS

Csapatok:

NB1/B, Junior  
Helyszín:
 Egyetemi edzőcsarnok  (Egyetem tér 1.)
Időpontok: Hétfő: 15:15-16:45 (Jakuzza), Kedd 17:00-18:30 (Edzőcsanok), Szerda 16:30-18:00 (Apáczai Csere János Kar), Csütörtök 17:00-18:30 (Edzőcsarnok), Péntek 15:30-17:00 (Edzőcsarnok) 
Edző: Junior: Tullner Krisztián, NB1/B: Merim Mehmedovic

Kadet  U16
Helyszín: Egyetemi edzőcsarnok  (Egyetem tér 1.)
Időpontok: Hétfő 15:00-17:00 (Edzőcsarnok), Kedd 16:30-18:30 (Edzőcsarnok), Szerda 15:15-16:45 (Jakuzza), Csütörtök 15:00-17:00 (Edzőcsarnok), Péntek 15:00-17:00 (Edzőcsarnok) 
Edző: Boda István, Tullner Krisztián

Serdülő U14

Helyszín: Egyetemi edzőcsarnok, Yakuza (ETO-Park)
Időpontok: Hétfő 17:00-18:30 (Edzőcsarnok), Kedd 15:30-17:00 (Jakuzza), Szerda 18:00-19:30 (Nádorvárosi Ált. iskola), Csütörtök 16:00-18:00 (Nádorvárosi Ált. iskola), Péntek 17:30-19:00 (Nádorvárosi Ált.iskola) 
Edző: Gálos László, Sebetyén-Ádám Csilla  

Gyerek U12
Helyszín: Kovács Margit Általános és Szakképző Iskola (Répce u. 2)
Időponok: Hétfő 15:45 - 17:00, Kedd 16:30 - 18:30, Csütörtök 16:00 - 17:30, Péntek 16:45 - 17:45 (Kovács Margit Iskola Tornaterem)
Edző: Marosvölgyi Anita, Farkas Andrea

Gyerek U12
Helyszín: Tét,  Kisfaludy Károly Általános Iskola (Debrecen u. 3)
Időpontok: Hétfő 15:15-16:30 és csütörtök 15:30-17:00-ig a (Kisfaludy Károly Általános Iskola Tornaterem)
Edző: Tullner Evelin 

U11 (Kenguru)
Helyszín: Tulipános Általános Iskola (Rónay Jácint u. 4)

Időpontok: Kedd és Csütörtök 15:30-16:30 (Tulipános Iskola Tornaterem)
Edző: Perjámosi-Szabó Kriszi 

U11 (Kenguru)
Helyszín: (Prohászka iskola) Edzés - Széchenyi istván Egyetem Apáczai Csere János Kar  (Győr, Liszt Ferenc u. 42, 9022)
Időpontok: Hétfő és szerda 14:00 - 15:30, Kedd és csütörtök 15:45 - 17:00 1,2,3,4. osztályosok.
Edző: Salamon Endre, Tullner Evelin, Horváth Dóra

(Előkészítő)
Helyszín: Fekete István Általánios iskola (Kodály Zoltán u. 31)
Időpontok: Kedden a 6. órában és Szerdán az 5. órában (Iskola tornatermében)
Edző: Piszker Tibor, Kerpics Elvira


(Kenguru) U11
Helyszín: Fekete István Általánios iskola (Kodály Zoltán u. 31)
Időpontok: Kedden a 4. órában és Csütörtökön a 7. órában (Iskola tornatermében)
Edző: Piszker Tibor, Kerpics Elvira

(Kenguru) U11
Helyszín: Kovács Margit Általános és Szakképző iskola (Répce u. 2)
Időpontok: Előkészítő: Hétfő 13:30 - 14:15 (Kovács Margit Iskola Tornaterem), Csütörtök 13:30 - 14:15 (Kovács Margit Iskola Tornaterem) 
                    Kenguru: Kedd 15:00 - 16:15 (Kovács Margit Tornaterem), Csütörötök 15:00 - 16:00  (Kovács margit Tornaterem) 
Edző: Marosvölgyi Anita Judit

(Kenguru) U11
Helyszín: Győri Móra Ferenc Általános Iskola és Szakgimnázium (Kodály Zoltán u. 20-24)
Időpontok: Keden a 6. órában és Szerdán az 5. órában (Iskola tornatermében) 
Edző: Piszker Tibor, Kerpics Elvira

(Kenguru) U11
Helyszín: Kölcsey Ferenc Általános Iskola (Győr, 9024, Szent Imre út 27)
Időpontok: Kedd 14:00 - 15:00 (EÜ tornaterem), Szerda 14:00 - 15:00 (EÜ tornaterem)
Edző: Sebestyén - Ádám Csilla

(Előkészítő)
Helyszín: Nádorvárosi Általános Iskola (Győr, Kálvária u. 20.  9024)
Időpontok: Hétfő 14:30 - 15:15 és Kedd 13:55 - 14:40 az (Iskola tornatermében)
Edző: Farkas Andrea
(Kenguru)
Helyszín: Nádorvárosi Általános Iskola (Győr, Kálvária u. 20.  9024)
Időpontok: Kedd és csütörtök 14:45 - 16:00 (Iskola tornatermében) 
Edző: Zakariás Péter


                         MKOSZ

     

  FIBA 1TAO

SZKA

2020/2021

SZKA_2021_SFP

SZKA_2021_határozat

 

Abda-Projekt Kft.

2020/2021

Abda_2021_SFP
Abda_ 2021_Határozat

 

KapuSport Kft.

2020/2021

KS_2021_SFP

KS_2021_Határozat

 

MIZSE-SPORT Kft.

2020/2021

MIZSE_2021_SFP

MIZSE_2021_Határozat

 

PÉR SPORT Kft.

2020/2021

PER_20121_SFP

PER_2021_Határozat

 

RAAB-ARÉNA Kft.

2020/2021

RAAB_2021_SFP

RAAB_2021_Határozat 

Sopronkövesdi Sport Szolgáltató Kft.

2020/2021

SK_2021_SFP

SK_2021_Határozat

 

TÉ-T Projekt Kft.

2020/2021

Tét_2021_SFP

Tét_2021_Határozat

Kapcsolat

Széchenyi Kosárlabda Akadémi Sportegyesület


Széchenyi Kosárlabda Akadémia

 
Működtető

 

    Széchenyi Kosárlabda Akadémia Sportegyesület
    9026 Győr, Egyetem tér 1.
    9007 Győr Pf. 763.
    Tel.: +36/96/613-732
    e-mail:  kosarlabda2010@gmail.com

 

Elnökség

    Elnök:                    Fűzy András

    Elnökségi tagok:    Dr. Földesi Péter, Gálos László  

            
Vezetőség

Szakmai igazgató:   Gálos László   

Technikai vezető:     Dagmar Imbergerová    

Telefon    +36-96-613-732

Fax        +36-96-613-732

E-mail        noikosar.up@gmail.com